:::: MENU ::::

Főbb információk ismételten, összefoglalva

Információk

Főbb információk ismételten, összefoglalva

Az alábbi információkat már e-mailen keresztül eljuttattuk hozzátok, vagy az oldalon is megtalálhattátok, tehát most csak megismételjük ezeket.

A kirándulás dokumentálásával kapcsolatosan néhány fontos információ:
A dokumentációkon vizuálisan egyszerre kell, hogy szerepeljen a csapat min. 1/3 része és az érték. Ha jobb minőségű képet szeretnének készíteni, párhuzamosan a vonzerőről is készíthető felvétel. (Tehát a csoportképeken kívül – amin látszik az adott látnivaló is – készíthetők olyan képek, amin csak az érték szerepel.) Továbbá a teljes pont megszerzésének feltétele az adott érték vonzerejének 1–2 mondatos szakmai indoklása – bemutatása.

Amennyiben az nem teljesíthető, hogy a csapat egyharmada szerepeljen a képen, akkor ezt jelezzék a szöveges leírásban, emellett kérjük, hogy nevezzétek meg, kik szerepelnek a képen – hogy bizonyítottan csapattagok legyenek (ezért van szükségünk a kért névsorra).

A dokumentáció maga lehet kép, videó és hanganyag is – utóbbi elsősorban abban az esetben, ha népművészeti értéket, népdalt gyűjtene a csapat. Google Drive-on a képekhez nem lehet külön szöveget írni, csak a fájl nevét, ezért arra kérünk titeket, hogy egy külön szöveges dokumentumban jellemezzétek pár mondatban az értéket. Ide vagy illesszétek be az adott képet, vagy a Drive-ra feltöltött kép linkjét, esetleg írjátok oda a kép nevét. Célszerű a kirándulás helyszínével kapcsolatosan elnevezni a fájlt, pl.: Pannonhalma01.jpg. (Ha a dokumentumba beillesztitek a képet, akkor is töltsétek fel külön fájlként is, hogy teljes méretében láthassa az értékelő!)

A dokumentációk beküldésének határideje június 30.!

 

Heti kérdések: 

Facebook oldalunkon is láthatjátok, hogy különböző kérdéseket teszünk fel számotokra, melyekkel a csapatok (többnyire 1 vagy esetleg 2) pluszpontot szerezhetnek a pontszerzési verseny ideje alatt. A kérdések minden héten hétfő délután 17 órakor  kerülnek fel az oldalra, amennyiben az előzőre érkezett helyes megfejtés.  A pontot az első, helyes választ beküldő csapat kapja. A kérdésekre mindaddig lehet választ beküldeni, amíg nem érkezett rá helyes megfejtés.
A kérdések értékelésénél, pl. ha 2 kérdés megválaszolásával lehet 1 pontot szerezni, amennyiben a leggyorsabb csapat csak az egyikre küld helyes választ, fél pontot kaphat. Ilyenkor ha a második beküldő minden kérdésre helyes választ ad, ők is kaphatnak fél pontot.

A bejegyzések, melyek a kérdéseket tartalmazzák, jelszóval védettek, ezt a jelszót a csapat megkapja e-mailben a versenyre való regisztrációt követően. (A jelszó beírása után a felugró ablakban a felhasználói név és jelszó mezőbe a következőt kell írni: wp)

A kérdésekre a helyes válaszokat e-mailben várjuk.

 

Megyére fel!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.